Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Udka na ostro

Autorka 21:19 , , , , , , , , , , , , ,

Test pikantnej marynaty Prymatu (płynnej, w saszetce) zaliczony! Świetnie dosmaczyła uda kurczaka i pomogła przygotować danie po meksykańsku.



Składniki:
  • 4 udka kurczaka
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 plasterki Jalapeno
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 saszetka marynaty pikantnej Prymat
  • 6 muszli tacos


Przygotowanie:

Kurczaka umyj i zalej marynatą. Odstaw na min. 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

W miseczce wymieszaj dodatki, zlej nadmiar marynaty z mięsa, wymieszaj. 
Kurczaka przełóż do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zalej marynatą z dodatkami. Piecz pod przykryciem ok. 40 minut. Po tym czasie zdejmij przykrycie, polej ponownie kurczaka sosem z marynaty i zapiekaj (najlepiej ustawiając tryb grillowania) przez około 10 minut. W tym czasie do piekarnika dodaj też muszle tacos do podgrzania.

Podawaj z tacosami napełnionymi zalewą z marynatą. 

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!