Udka na ostro
Test pikantnej marynaty Prymatu (płynnej, w saszetce) zaliczony! Świetnie dosmaczyła uda kurczaka i pomogła przygotować danie po meksykańsku.
Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- 0,5 puszki czerwonej fasoli
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 plasterki Jalapeno
- 1/4 papryki czerwonej
- 1 saszetka marynaty pikantnej Prymat
- 6 muszli tacos
Przygotowanie:
Kurczaka umyj i zalej marynatą. Odstaw na min. 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
W miseczce wymieszaj dodatki, zlej nadmiar marynaty z mięsa, wymieszaj.
Kurczaka przełóż do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zalej marynatą z dodatkami. Piecz pod przykryciem ok. 40 minut. Po tym czasie zdejmij przykrycie, polej ponownie kurczaka sosem z marynaty i zapiekaj (najlepiej ustawiając tryb grillowania) przez około 10 minut. W tym czasie do piekarnika dodaj też muszle tacos do podgrzania.
Podawaj z tacosami napełnionymi zalewą z marynatą.
Smacznego!
2 komentarze
Uwielbiam kurczaka a jeszcze na ostro...mniam
OdpowiedzUsuńAle pycha :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!